Scandalul caricaturii Serenei Williams continuă: “Lumea a devenit prea corectă politic!” Cum se apără artistul de la care a pornit totul, dar și cine îi sare în ajutor

Tabloidul The Herald Sun cu sediul la Melbourne, care a publicat caricatură semnată de Mark Knight în care ilustrează izbucnirea nervoasă a Serenei Williams la U.S. Open, răspund numeroaselor acuzații de rasism.

Tabloidul The Herald Sun cu sediul la Melbourne, care a publicat caricatură semnată de Mark Knight în care ilustrează izbucnirea nervoasă a Serenei Williams la U.S. Open, răspund numeroaselor acuzații de rasism.

"Desenul este despre cum s-a comportat în acea zi", se apără Knight. "Am desenat-o aşa cum este, că o femeie afro-americană, este puternic construită, poartă costume scandaloase, este interesant să o desenez. Nu aduceţi genul în discuţie, este o chestiune de comportament", este justificarea autorului pe site-ul ziarului heraldsun.com.au. .

“Nu pot să-mi retrag caricatura. Cred că oamenii au interpretat greşit. Poate există percepţîi diferite cu privire la caricatură în Australia şi America. Este o caricatură bazată pe starea ei din acea zi şi doar atât", a spus Knight, potrivit The Guardian.

Editorul Damon Johnson i-a luat de asemenea apărarea lui Knight într-un mesaj pe Twitter, precizând că desenul "nu este nici rasist nici sexist", ci "râde de un comportament necorespunzător pentru o legendă a tenisului. Mark are sprijinul nostru al tuturor".

Preşedintele executiv al News Corp. Australia, Michael Miller, a afirmat că criticile aduse lui Knight "arată că lumea a devenit prea corectă politic".

Dar criticii lui Knight, nu se lasă mai prejos. Fiica lui Martin Luther King, Bernice King, spune că: "apărarea ziarului faţă de Knight este deranjantă, fără a ţine seama de contextul istoric dureros al unor astfel de imagini şi de modul în care acestea pot alimenta astăzi prejudecăţi şi rasism."

"Felicitări pentru că ai redus-o pe una dintre cele mai mari sportive în viaţă la câteva fraze rasiste şi sexiste şi pentru că ai transformat o altă mare sportivă într-un accesoriu fără chip", a comentat şi scriitoarea J.K. Rowling.

Ultimele știri