Antena Căutare

Scandalul WikiLeaks: PayPal admite presiunile SUA. Site-ul MasterCard, atacat de hackeri

Serviciul de plata online PayPal a recunoscut, miercuri, ca a decis sa blocheze contul WikiLeaks in urma unei interventii a Departamentului de Stat din SUA, relateaza The Guardian in editia online. Mai multe companii au luat astfel de decizii, motiv pentru care site-urile lor au fost apoi atacate de hackeri. Potrivit Reuters, printre acestea se numara MasterCard si PostFinance.


"Departamentul de Stat ne-a spus ca sunt activitati ilegale. A fost foarte direct", a spus Bedier, adaugand ca PayPal "respecta reglementarile din intreaga lume, pentru a asigura protectia brandului".

Site-urile care renunta la WikiLeaks, atacate de hackeri

PayPal este prima companie mare care recunoaste ca decizia de suspendare a colaborarii cu WikiLeaks vine in urma presiunilor exercitate de autoritatile americane.

In ultimele zile, Visa, Amazon, banca elvetiana PostFinance si alte companii au anuntat incetarea furnizarii de servicii pentru WikiLeaks. Drept urmare, o parte dintre ele au devenit tinta unor atacuri informatice.

Site-ul MasterCard a fost atacat miercuri, fiind partial blocat de un grup de activisti online care se prezinta drept Anonymous. Atacul a fost revendicat pe Twitter de userul @Anon_Operation, care sustine ca actiunea reprezinta razbunarea pentru decizia MasterCard de a inceta sa opereze platile in contul WikiLeaks.

Si site-ul bancii PostFinance a fost atacat luni, dupa ce a inchis unul dintre conturile WikiLeaks, hackerii lansand atacuri si asupra PayPal, fara a reusi insa sa intrerupa tranzactiile efectuate prin intermediul site-ului.

Ministrul francez al Afacerilor Europene: Romania nu e pregatita sa adere la Schengen... Grecia: Noi proteste ale transportatorilor, la o zi dupa vizita sefului FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x