Antena Căutare

Şcoli din provincia chineză Hubei, epicentrul pandemiei, redeschise după patru luni

Mai multe unităţi de învăţământ din provincia chineză Hubei, epicentrul pandemiei, au fost redeschise miercuri după patru luni. Niciun caz de infectare nu a mai fost înregistrat aici de 32 de zile, potrivit presei locale.

Noul coronavirus a fost detectat în luna decembrie 2019, în Wuhan, capitala Hubei. Oraşul a fost plasat în carantină în luna ianuarie.

La nivel naţional, miercuri, China a raportat două cazuri noi de Covid-19, astfel că totalul înregistrat oficial este de 82.883, iar bilanţul deceselor rămâne la 4.633.

Mulţi experţi internaţionali s-au arătat neîncrezători în raportările făcute de autorităţile chineze, însă în ţară au început, în ultimele săptămâni, să fie reluate activităţile.

Elevii din 121 de instituţii de învăţământ din Wuhan au revenit la cursuri miercuri, purtând măşti şi deplasându-se într-un singur rând prin scanerele termice, relatează AFP.

Adolescenţii, care stau câte unul în bancă, la o distanţă de un metru, s-au arătat încântaţi că merg din nou la şcoală şi mulţi au publicat mesaje în acest sens pe platformele de socializare.

Şi alte instituţii de învăţământ din Hubei au fost redeschise miercuri. Nu este încă stabilit când vor reveni la şcoală elevii din clasele primare şi cei de gimnaziu.

În alte regiuni ale Chinei, şcolile au fost redeschise gradual începând de luna trecută, inclusiv în Beijing şi Shanghai.

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus, au fost înregistrate peste 3,65 de milioane de cazuri de infectare - cu o treime în Statele Unite -, iar numărul deceselor a depăşit 256.700, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Sursa : news.ro

Casa Albă va dizolva în câteva săptămâni celula de criză pentru răspunsul la coronavirus... Și-a băgat țara în stare de urgență, apoi a încălcat principala măsură pe care a susținut-o, de dragul amantei! Ce a spu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x