Nu e glumă! Se dau case pe gratis! Motivul este înfiorător

 

Japonia se confruntă cu o situație dramatică în istoria sa, fără precedent – peste 8 milioane de case sunt nelocuite, în contextul unei scăderi îngrijorătoare a natalității.

Potrivit specialiștilor, în anul 2013 existau 61 de milioane de case într-o ţară care număra 52 de milioane de familii, iar în prezent lucrurile s-au înrăutățit. 

Cauzele sunt multiple - una dintre acestea ar fi că tinerii părăsesc satele pentru a lucra la oraș, iar a alta ar fi că locuințele sunt foarte vechi.

Predicțiile pentru această țară sunt sumbre: în 2030, aproximativ o treime din casele ţării vor fi nelocuite. Populaţia la nivelul întregii ţării va ajunge de la 127 de milioane, în prezent, la 88 de milioane în 2065. Iar în 2040, aproximativ 900 de oraşe şi sate de pe întreg teritoriul ţării nu vor mai exista din cauza depopulării.

Guvernul nipon a demarat programe prin care casele goale sunt disponibile la preţuri modice sau chiar gratis, pentru a încuraja repopularea zonelor afectate.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI