Antena Căutare

Se incing spiritele in lumea musulmana: Steagul american, ars in Pakistan si Turcia

Protestele fata de filmul in care este jignit profetul Mahomed se intensifica. Ieri, in Pakistan, un mars de protest a degenerat in ciocniri cu fortele de ordine in urma carora cel putin doi oameni au murit si cateva zeci au fost raniti. Iar numarul victimelor ar putea creste astazi. Liderul gruparii radicale siite Hezbollah i-a indemnat pe musulmanii din toata lumea sa iasa in strada.

Politia pakistaneza a intervenit in forta dupa ce cateva sute de manifestanti au doborat o bariera care proteja consulatul american din Karachi. Fortele de ordine au tras focuri de avertisment pentru a-i imprastia pe demonstrantii furiosi, care aruncau cu pietre si caramizi.

Demonstratii de mai mica amploare au avut loc in alte orase din Pakistan, unde s-au incendiat drapele americane si s-a cerut boicotarea produselor din Statele Unite. Steagul american a fost ars si in Turcia, iar la Londra aproape o mie de musulmani au scandat in fata ambasadei Statelor Unite.

“Musulmanilor li se cere pur si simplu sa accepte sa fie insultati. Noi spunem nu! Nu poti insulta cele mai profunde credinte si sa nu te astepti la riposte”, spun liderii islamisti.

Actiunile de protest ar putea lua amploare astazi, daca musulmanii vor urma chemarea liderului miscarii Hezbollah. Acesta i-a indemnat "sa-si strige mania in fata intregii lumi".

Revoltele au inceput marti, cand ambasadorul american in Libia si trei colegi ai sai au fost ucisi. De atunci, cel putin 11 demonstranti si-au pierdut viata in diferite tari arabe. Autoritatile libiene considera ca atacul de la Benghazi a fost planuit dinainte de militanti islamisti straini.

Un demnitar din Libia a anuntat ca ar fi fost arestati, deja, 50 de suspecti, dar ministrul de Interne l-a contrazis. Potrivit acestuia, doar patru indivizi au fost retinuti, dar alte cateva zeci sunt anchetati.

foto: Intact Images / EPA

Iranul ameninta ca va distruge Israelul si bazele americane din Golful Persic ... Chisinau: 7.000 de oameni au marsaluit pentru unirea Republicii Moldova cu Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x