Se prăbușește cel mai mare retailer de imbracaminte din lume? Fondatorul a pierdut miliarde de dolari

Amancio Ortega, fondatorul Zara și al doilea cel mai bogat om din lume, până acum doi ani, se situează, în prezent, pe locul cinci în topul miliardarilor lumii, cu o avere de 69,9 miliarde de dolari.

Amancio Ortega, fondatorul Zara și al doilea cel mai bogat om din lume, până acum doi ani, se situează, în prezent, pe locul cinci în topul miliardarilor lumii, cu o avere de 69,9 miliarde de dolari.

Cea mai mare scădere din top 500 miliardari ai lumii. Începutul anului nu s-a dovenit a fi unul favorabil pentru Ortega, care, după ce s-a clasat pe al doilea loc în topul bogaților lumii, a ajuns să înregistreze pierderi de 5,47 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires, topul celor mai bogați oameni, realizat de publicaţia americană Bloomberg.

Înaintea lui Ortega, în topul miliardarilor, se situează Jeff Bezos (131 mld. dolari), Bill Gates (92,2 mld. dolari), Warren Buffett (88,8 mld. dolari) şi Mark Zuckerberg (75,3 mld. dolari).

Potrivit Bloomberg, vânzările la magazinele fizice ale gigantului Inditex – care cuprinde brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Uterque – sunt în scădere, în timp ce retailul online câştigă din ce în ce mai mult teren.

Amancio Ortega deţine 59% din imperiul Inditex, care operează peste 7.000 de magazine şi care a înregistrat venituri de 25,7 miliarde de dolari, în 2017.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri