Antena Căutare

Se topește Groelenda. Peste 12 miliarde de tone de gheață s-au topit în 24 de ore

Efectele încălzării globale se resimt puternic în Groelanda. Cea mai mare insulă a lumii a pierdut peste 200 de miliarde de tone de gheață în luna iulie. 

Efectele încălzării globale se resimt puternic în Groelanda. Cea mai mare insulă a lumii a pierdut peste 200 de miliarde de tone de gheață în luna iulie.

Calota glaciară a suferit cea mai mare pierde pe 8 august, când peste 12 miliarde de tone de gheață s-au topit în 24 de ore. Specialiștii declară că este o situație alarmantă, explicând că dacă se menține nivelul actual de topire, localitățile de pe coastă din lumea întreagă vor fi în pericol.

Conform NASA , ghețarii Groenlandei suferă un „eveniment de topire major”, cu miliarde de tone de apă topită care se scurge în Oceanul Atlantic, suficient pentru a acoperi întreg statul din Florida cu aproximativ cinci centimetri de apă.

Se topește Groelenda. Peste 12 miliarde de tone de gheață s-au topit în 24 de ore

„Căldura extraordinară a fost însoțită de topirea dramatică a gheții în Groenlanda, în zona arctică și pe ghețarii europeni. Incendii fără precedent au făcut ravagii în Arctica pentru a doua lună consecutivă, devastând păduri odinioară curată, care obișnuiau să absoarbă dioxidul de carbon și le transformau în schimb în surse aprinse de gaze cu efect de seră. Aceasta nu este science fiction. Este realitatea schimbărilor climatice. Se întâmplă acum și se va agrava în viitor fără acțiuni climatice urgente ”, a spus Petteri Taalas, secretarul general al Organizației Meteorologice Mondiale.

Estimările arată că daca toată gheața din Groelanda s-ar topi, nivelul apelor ar crește cu 7 metri, la nivel global. Topirea ghețarilor vine în contextul în care luna iulie a fost declarată cea mai caniculară de când se fac cercetări.

La trei zile după ce a încercat să evadeze din închisoare deghizându-se într-o adolescentă, traficantul de droguri Clauv... O bunicuță a fost condamnată la închisoare pentru că a hrănit pisicile de pe stradă! „E prima oară când cineva a fost co...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x