Antena Căutare

Sean Penn acuza Marea Britanie ca este colonialista fiindca a refuzat sa cedeze Insulele Malvine Argentinei

Actorul Sean Penn s-a intalnit cu presedintele Argentinei, Cristina Kirchner si a acuzat Marea Britanie ca are o atitudine colonialista pentru ca a refuzat sa cedeze Insulele Malvine (Arhipelagul Falkland) Argentinei, informeaza Daily Mail. Penn a adaugat ca englezii se poarta "ridicol si arhaic" crezand ca pot pastra "insulele Maldive ale Argentinei".

"In zilele noastre, lumea nu va tolera angajamente absurde si arhaice care tin de ideologia colonialista", a spus actorul. Declaratiile lui Sean Penn ar putea perturba relatiile dintre Marea Britanie si Argentina deoarece pe 2 aprilie se vor implini 30 de ani de la Razboiul din Malvine.

Guvernul britanic a sustinut in repetate randuri ca populatia din Insulele Malvine va decide sub conducerea carei tari vrea sa ramana. Potrivit sondajelor, cei aproximativ 2.500 de locuitori ai Arhipelagului prefera sa fie condusi de Marea Britanie.

Marea Britanie detine insulele din 1833, iar in 1982, trupele argentiniene au invadat insulele. Dupa doua luni de conflicte, Argentina si-a retras trupele, insa nu a recunoscut niciodata oficial pierderea arhipelagului.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Hepta

VIDEO! Bataie ca in filme intre un sofer si un pasager in China... Nicolas Sarkozy isi va anunta candidatura la prezidentiale miercuri seara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x