Antena Căutare

UPDATE! John Kerry: "Regimul sirian a folosit gaz neurotoxic in atacul din 21 august". Obama nu a luat inca o decizie

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat, vineri, ca SUA detin informatii sigure conform carora, in atacul din 21 august de la Damasc, s-au folosit arme chimice. Acest lucru a dus la moartea a 1429 de persoane, dintre care 426 de copii.

UPDATE: Barack Obama a declarat, vineri, la Casa Alba, ca nu a luat inca o "decizie finala" in privinta Siriei, scrie Mediafax. Totusi, presedintele american a precizat ca "lumea nu poate sa accepte ca femei si copii sa fie gazati". De asemenea, el a subliniat faptul ca "recursul la astfel de arme ar ameninta securitatea nationala americana".

"Stim de unde au fost lansate rachete si cand. Stim unde au aterizat si cand. Stim ca aceste rachete au venit doar din zone controlate de regim si au ajuns doar in zone controlate de opozitie. Nu va cer sa ma credeti pe cuvant. Cititi singuri! Sunt dovezi din sute de surse, dovezi care sunt deja publice”, a declarat John Kerry, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, scrie Antena 3.

John Kerry a precizat ca SUA detin informatii din surse "multiple" care arata faptul ca fortele regimului au utilizat gaz neurotoxic, atacul fiind pregatit anterior, iar soldatii au purtat masti pentru protectie.

"Acum, ca stim ceea ce stim, intrebarea e ce vom face. Vom continua sa vorbim cu Congresul, cu aliatii nostri si, cel mai important, cu poporul american. Stim ca, dupa un deceniu de conflicte, americanii sunt satui de razboi. Credeti-ma, si eu sunt! Dar oboseala nu ne absolva de responsabilitatea pe care o avem”, a mai spus secretarul de stat american.

Potrivit secretarului de stat, SUA ar desfasura o actiune cu tinta precisa, de scurta durata si fara trupe la sol, impotriva Siriei, mai scrie Antena 3.


Moment istoric! Prima femeie din Iran care a fost numita purtator de cuvant... Ducesa Catherine, aparitie-surpriza in public...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x