Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Secretarul de Stat Pompeo a declarat în Congresul SUA că Hong Kongul nu se mai califică pentru statut special, aşa cum era în timpul administrării britanice

Secretarul de Stat Mike Pompeo a afirmat miercuri în Congresul SUA că Hong Kongul nu se mai califică pentru statul economic special în conformitate cu legislaţia americană, aşa cum era în timpul administrării britanice, fiind posibil ca această afirmaţie să reprezinte o lovitură pentru statutul său de centru financiar major, transmite Reuters.

Declaraţia făcută de Pompeo în Congres a avut loc după anunţarea de către China a unui proiect de lege privind securitatea naţională referitor la Hong Kong, din cauza noilor tuburări din teritoriu, poliţia trăgând gaze lacrimogene şi cu tunuri de apă.

Decizia de a retrage parţial sau total privilegiile economice americane de care se bucură în prezent Hong Kongul revine preşedintelui Donald Trump.

Pompeo nu a făcut recomandări de măsuri în urma declaraţiei sale, dar persoane apropiate situaţiei au declarat că administraţia Trump analizează suspendarea tarifelor preferenţiale pentru exporturile în Statele Unite, în cadrul reacţiei la planul Chinei.

Trump ar mai putea opta pentru sancţiuni punctuale, împotriva unor oficiali chinezi, entităţi guvernamentale şi companii implicate în aplicarea noii legi, potrivit unei surse.

Sursa : news.ro

Recomandari