Antena Căutare

Secretele lui W. Buffett, omul care a inceput cu 5 $ si a ajuns la 47 mld. $

La sfarsitul lunii august, cel mai bogat investitor al lumii, locul 3 in topul miliardarilor lumii, a im­plinit 80 de ani. Warren Buffett este considerat guru al pietei financiare. Previziunile si regulile lui de joc sunt considerate un fel de litera de lege. Unii cred orbeste in prognozele formulate de fondatorul si patronul companiei Berkshire Hathaway. Altii considera ca, pur si simplu, Buffett are noroc. Iar o a treia categorie sunt de parere ca finantistul si-a vandut sufletul diavolului.

Buffett a decis sa se imbogateasca la 11 ani, cand a cumparat trei actiuni pe care le-a dat pe 5 $. O saptamana mai tarziu, pretul fiecareia dintre actiunile vandute sarise la 200 $. Acum, Buffett investeste numai in proiecte pe termen lung. La 30 de ani, averea lui Buffett se cifra la 5 mil. $, care au devenit 35 mil. $ in anii 1960.

In 1992, Buffett investeste in fabrica de textile „Berkshire Hatha­way", viitorul nucleu al intregului im­pe­riu financiar al intreprinzatorului. Pe du­rata crizei financiare, Warren Buffett a pierdut 25 mld. $. Averea lui este esti­mata la 47 mld. $, suma care-l plaseaza pe locul 3 mondial in topul celor mai bo­gati locuitori ai planetei. A ajuns aici cu rabdare, perseverenta si respectand propriile sale reguli, rezultat al pro­priilor lui experiente.

„Nu incercati niciodata sa obtineti profit imediat pe piata de capital", afir­ma Warren Buffet. „Eu cumpar pornind de la premisa ca maine piata se poate in­chide, pentru a se redeschide peste cinci ani". Omul de afaceri sustine ca numai investitiile pe termen lung asigura protectie impotriva a numerosi factori intamplatori: moralul pietei, situatia pe piata mondiala, oscilatiile de pret la ma­te­rii prime etc.

„In 1919, o actiune Coca-Cola costa 40 $. Un an mai tarziu, ea va­lora numai 19,5 $. Acum, acei 40 $ re­investiti in dividende inseamna 1,8 mil. $", isi argumenteaza Buffett principiul. Studiati cu atentie compania vizata. A analiza o societate nu in­seamna a-i copia pe majoritatea ana­lis­ti­lor, intere­sati de posibilitatea de cres­tere a actiu­nilor in viitorul apropiat, de atra­gerea inves­titorilor straini, ignorand informa­tiile de ultima ora etc.

Tot articolul, in Financiarul

Zapatero considera ca expulzarile tiganilor din Franta nu au la baza motive etnice... Europa, paralizata de grevele bugetarilor nemultumiti de masurile de austeritate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x