Live acumFilm: Kung Fu Yoga
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Secție de votare diferită în diaspora! În Tunisia au putut vota și cei mici! Copiii au avut de ales între fructe sau bomboane

În Tunisia și cei mici votează. Însă, pentru alegerile prezidențiale au dreptul la vot doar persoanele adulte, însă în acest weekend în capitala țării pot vota și copiii din diaspora.

Secție de votare diferită în Tunisia! Copiii din Diaspora au avut de ales dintre fructe și bomboane

Lângă secția de votare oficială numărul 815 din Tunis, capitala Tunisiei a fost organizată și o secție de votare neoficială pentru cei mici. Aceasta are scopul de a încuraja părinții să vină la vot, dar și să participe la cursurile săptămânale de limba organizată de Ambasada României la Tunis.

Copilașii vor putea alege ce vor servi după cursurile de limbă romană, mai exact între fructe sau bomboane.

„Avem liste electorale, buletine de vot, urne de vot, vot secret, numărătoare oficială, căci votul e ceva serios chiar și pentru micii membri ai comunității românești din Tunisia care au 3, 4 sau 5 ani. Este de datoria noastră să explicăm celor mici despre importanța votului mai ales că deciziile noastre de astăzi vor influența viitorul lor! #fiecarevot #educatiecivica #sicopiivoteazălaTunis”, au scris pe Twitter reprezentanții misiunii diplomatice din Tunisia.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro