Antena Căutare

Securitate la JO: Simulare de atac cibernetic asupra bancilor si haos in transporturi Marea Britanie

Autoritatea britanica pentru servicii financiare (FSA) a realizat un test de siguranta a sistemului bancar din Marea Britanie, simuland un atac cibernetic, combinat cu un haos in sistemul de transport in cursul Jocurilor Olimpice din 2012, informeaza AFP.

Scenariul a constat in testarea rezistentei bancilor din "albion" la un atac informatic si evaluarea dependentei acestora de Internet si de mijloacele de telecomunicatii, precum si capacitatea lor de a reveni la normal.

In acelasi timp, in completarea acestui scenariu, specialistii au luat in calcul ipoteza unei perturbari semnificative a sistemului de transport pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra, din vara anului 2012, care ar putea afecta capacitatea angajatilor bancari de a ajunge la locul de munca.

Rezultatele testului vor fi date publicitatii la inceputul anului viitor.

"Nu este vorba de a trece sau a pica un examen. Exercitiul permite companiilor sa isi evalueze planurile de continuare a activitatii si sa le aduca la zi daca este cazul", a declarat un purtator de cuvant al FSA.

VIDEO! Coreea de Sud: Scandal cu gaze lacrimogene in parlament, dupa ratificarea acordului de liber schimb cu SUA... Iulia Timosenko, plina de vanatai. Fostul prim-ministru ucrainean va primi ingrijiri in afara inchisorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x