Şefa Executivului din Hong Kong: Soliditatea centrului financiar al oraşului nu a fost subminată de proteste

Soliditatea Hong Kongului ca centru financiar global nu a fost subminată de protestele pro-democraţie din ultimele luni, a declarat luni şefa Executivului oraşului care este sub autoritate chineză, Carrie Lam, transmite Reuters.

Protestele din Hong Kong au escaladat în iunie anul trecut, din cauza unui proiect care ar fi permis extrădări în China continentală, unde instanţele sunt controlate de Partidul Comunist. Proiectul a fost retras între timp de autorităţi. Motivele protestelor s-au extins între timp, pentru a include şi alte solicitări, între care şi sufragiul universal.

Vorbind la deschiderea unui forum financiar regional, Lam a spus că sistemul financiar rămâne stabil datorită lecţiilor învăţate în urma crizei financiare asiatice. Lam a făcut referire la listarea recentă a grupului chinez de comerţ electronic Alibaba, ca factor de atracţie pentru alte listări din partea unor companii din China.

”Puterea şi rezistenţa oraşului, cum este cazul sistemului financiar, nu au fost subminate, chiar dacă au avut loc tulburări sociale şi provocări considerabile”, a afirmat Lam.

Aceasta şi-a exprimat încrederea că centrul financiar asiatic va contribui la eliminarea diviziunilor şi la îndeplinirea obiectivelor de reunire a comunităţii şi de dezvoltare a economiei.

Secretarul pentru Finanţe Paul Chan a afirmat la acelaşi eveniment că sistemul bancar din Hong Kong funcţionează fără probleme şi dispune de lichidităţi ample, chiar dacă oraşul trece prin tulburări ”fără precedent”.

Multe dintre proteste au implicat ciocniri violente între protestatari şi poliţie pe străzile mărginite de turnurile unde se află sediile unor companii financiare de top.

Unele firme financiare au fost prinse la mijloc, sucursalele unor bănci de pe continent fiind vandalizate în mod repetat de protestatarii care şi-au vărsat mânia provocată de amestecul Chinei în afacerile oraşului, acuzaţie negată de Beijing, care acuză că tulburările au fost încurajate de Occident.

HSBC a provocat şi ea mânia unor protestatari, care acuză banca de complicitate în acţiunile autorităţilor împotriva activiştilor care încearcă să strângă bani pentru susţinerea campaniei lor. HSBC neagă cu fermitate orice amestec.

Economia din Hong Kong a intrat în recesiune din cauza războiului comercial dintre Statele Unite şi China şi a protestelor care afectează turismul şi comerţul cu amănuntul din oraş şi se bazează pe industria financiară pentru a evita o scădere mai accentuată.

Chan a spus că guvernul analizează un sistem fiscal mai competitiv, pentru a atrage fondurile de investiţii în oraş, şi mai multe măsuri de relaxare pentru a susţine economia, dar nu a oferit detalii.

Sursa : news.ro

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri