Antena Căutare

Seful politiei secrete naziste a fost ingropat intr-un cimitir evreiesc

Heinrich Mueller, seful politiei secrete naziste si unul dintre cei care au stat in spatele organizarii Holocaustului, ar fi inmormantat intr-un cimitir evreiesc. Istoricul care a facut aceasta descoperire se bazeaza pe documente intocmite de serviciile secrete germane si americane, dar si pe marturia unui gropar.

Heinrich Mueller s-a aflat la conducerea Gestapo-ului pe tot parcursul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a fost vazut ultima data in buncarul lui Hitler, cu o zi inainte ca acesta sa se sinucida, in 1945.

A spus ca nu se va lasa niciodata capturat de rusi, insa serviciile secrete nu au gasit dovezi care sa confirme ca a murit la Berlin sau ca s-a numarat printre cei cativa nazisti care au reusit sa fuga in America de Sud.

Cu toate acestea, profesorul Johannes Tuchel spune ca a gasit dovezi care demonstreaza ca Mueller chiar a murit in Berlin, in 1945, iar cadavrul lui a ajuns, in cele din urma, a ajuns intr-un cimitir evreiesc. „Din punctul meu de vedere, toate misterele din jurul lui Heinrich Mueller au fost rezolvate”, sustine istoricul.

Tuchel a mers pe urmele marturiei unui gropar, care declara ca trupul nazistului a fost descoperit intr-un mormant temporar, in apropiere de sediul aviatiei. In urma inspectiei cadavrului, s-a constata, fara indoiala, ca era al lui Heinrich Mueller, caci purta unofirma de general a acestuia. In buzunarul din interiorul hainei a fost gasita si legitimatia sa, cu portretul lui. In 1963, groparul pe nume Walter Luders a declarat la politie ca l-a ingropat personal pe Mueller si i-a recunoscut chipul.

Profesorul a gasit si documente si medalii militare in arhive din Berlin, pe care le-a corelat cu informatii colectate de CIA si serviciile de infromatii germane.

Foto: Hepta

Colectie de senzatie la Saptamana Modei din Sao Paolo! Modelele: superba Candice Swanepoel, in miniatura... Israelul, suspectat de atac cu bomba in Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x