Antena Căutare

Şeful unei miliţii irakiene proiraniene îndeamnă Irakul la răzbunarea asasinării lui Abu Mahdi al-Muhandis, numărul doi în Hashd al-Shaabi, la înălţimea ripostei Iranului faţă de uciderea lui Soleimani

Conducătorul miliţiei irakiene proiraniniene Asaib Ahl al-Haq, Qais al Khazali, a cerut miercuri o ripostă din partea Irakului faţă de asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani vineri, într-un atac aerian american, care să să fie la înălţimea ripostei Iranului, relatează Reuters.

”Prima ripostă iraniană faţă de asasinarea comandantului martir Soleimani a avut loc. Acum a venit vremea ripostei faţă de asasinarea comandantului martir (Abu Mahdi al-)Muhandis. Iar pentru că irakienii sunt curajoşi şi hotărâţi, răspunsul lor nu va putea fi mai slab decât al Iranului. Aceasta este o promisiune”, a declarat el.

Armata americană l-a ucis vineri pe generalul iranian Qassem Soleiman în bombardarea unui convoi în care acesta se afla, la aeroportul din Bagdad, în care a fost ucis şi Abu Mahdi al-Muhandis, numărul doi în Hashd al-Shaabi (Unităţile Mobilizării Populare).

Ca represalii, Iranul a lansat în noaptea de marţi spre miercuri un atac cu rachete vizând trupe americane în Irak, alimentând temeri cu privire la declanşarea unui război în regiune.

Numele lui Qais al-Khazali a fost înscris în urmă cu câteva zile de Statele Unite pe lista ”teroriştilor”.

Sursa : news.ro

Netanyahu ameninţă Iranul cu o ripostă ”răsunătoare” în cazul unui atac vizând Israelul... VIDEO. Momentul în care Ambasada SUA din Irak este lovită de rachete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x