Antena Căutare

Senatorul democrat Bernie Sanders cere oficial renumărarea parţială a voturilor din Iowa

Senatorul american Bernie Sanders a cerut luni, oficial, renumărarea parţială a voturilor din scrutinul democrat din Iowa, citând 28 de secţii la care ar fi fost dezavantajat la numărul de delegaţi, transmite Reuters.

”În timp ce renumărarea este doar un prim pas al procesului şi nu ne aşteptăm să modifice calculele actuale, este o parte necesară pentru a ne asigura că locuitorii din Iowa pot avea încredere în rezultatele finale ale votului”, a declarat consilierul senior al campaniei Bernie 2020, Jeff Weaver.

Sanders a pierdut la mică distanţă în faţa rivalului său Pete Buttigieg, în scrutinul democrat dinIowa organizat pe 3 februarie, ale cărui rezultate au fost publicate cu o întârziere de mai multe zile din cauza unor probleme tehnice.

Rezultatul bun obţinut de senatorul de Vermont Bernie Sanders, care a promis că va reforma din temelii sistemul de sănpătate american şi că va impozita mai mult corporaţiile şi persoanele foarte bogate, i-a îngrijorat pe unii alegători că democraţii vor rata şansa de a înlătura din funcţie un proeşedinte nepopular, dacă partidul va devia prea mult către stânga.

Alegerile primare care vor avea loc marţi în New Hampshire ar putea să nu reuşească să risipească aceste îngrijorări sau să elimine diferenţele ideologice dintre aripa liberală şi aripa moderală din partid.

Mai multe sondaje de opinie arată că primii doi plasaţi în Iowa, Sanders şi fostul primar al unui oraş din Indiana, Pete Buttigieg, sunt favoriţi în New Hampshire.

Sursa : news.ro

Cel mai mare foc de artificii a intrat în Cartea Recordurilor. S-au folosit 1.270 de kilograme de explozibil - VIDEO... Peste 100 de soldaţi americani au leziuni la nivelul creierului în urma atacului iranian cu rachete împotriva unei baze ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x