Căutare Live

Senatul american a aprobat fonduri de 8,3 miliarde de dolari pentru combaterea coronavirusului; California a declarat stare de urgenţă

Senatul Statelor Unite a adoptat joi un proiect de lege care prevede alocarea unor fonduri de 8,3 miliarde de dolari destinate combaterii epidemiei de coronavirus, care va fi trimis spre promultare preşedintelui Donald Trump. Tot joi, California a declarat stare de urgenţă din cauza epidemiei, transmite Reuters.

Proiectul de lege a fost adoptat cu o zi înainte de Camera Reprezentanţilor, cu o majoritate largă.

Peste 3 miliarde de dolari din aceste fonduri vor fi dedicate cercetării şi dezvoltării de vaccinuri pentru coronavirus, kiturilor de testarwe şi tratamentelor. În prezent nu există vaccinuri aprobate pentru boala apărută în China şi care se extinde rapid, infectând peste 95.000 de oameni în peste 80 de ţări şi teritorii.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat joi stare de urgenţă la nivelul statului, ca reacţie la epidemie, în urma confirmării a 53 de cazuri de infectare cu coronavirus, cele mai multe între toate statele americane.

Statul Tennessee a devenit joi al 14 stat amercan care a raportat un prim caz de îmbolnăvire, în timp ce numărul cazurilor din New York s-a dublat la 22, după intensificarea testărilor.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat într-o conferinţă de presă că creşterea numărului de teste efectuate a avut loc după ce guvernul federal a aprobat utilizarea unor laboaratoare suplimentare, mărind capacitatea de procesare a testelor.

”Numărul cazurilor de infectare va creşte”, a adăugat Cuomo.

Numărul deceselor din SUA provocate de COVID-19 a ajuns la 12 toate cu excepţia unuia singur având loc în statul Washington, unde există cel puţin 39 de cazuri de infecţii în regiunea Seattle. Celălalt deces, anunţat miercuri, a avut loc în California.

Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din SUA a raportat joi 197de cazuri confirmate sau suspectate (raportate de state dar încă neconfirmate de agenţie) în Statele Unite.

Sursa : news.ro

Palestinienii au declarat stare de urgenţă din cauza coronavirusului şi au închis Biserica Nativităţii din Bethleem... Casa Albă a recunoscut public că SUA nu au suficiente kituri de testare pentru Covid-19...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri