Antena Căutare

Server NASA, spart de un hacker roman

Un hacker roman afirma ca a spart un server al Centrului de zbor spatial Goddard al NASA, intrand astfel in posesia unor date confidentiale, relateaza SecurityNewsDaily.


Imaginea prezinta fisiere ce par a avea legatura cu programul SERVIR al NASA, care foloseste date de la sateliti pentru misiunile de asistenta in caz de dezastru, evaluarea riscurilor de sanatate sau in cazul schimbarilor climatice si problemelor de biodiversitate, anunta Paul Roberts de la compania Kaspersky Lab.

Rob Gutro, purtatorul de cuvant al centrului, a confirmat ca a "site-ul a fost spart", dar sustine ca "acest lucru s-a intamplat in aprilie". El a declarat pentru SecurityNewsDaily ca au fost luate toate masurile de securitate pentru protectia datelor.

Anuntul lui TinKode vine la o luna dupa ce acesta ar fi spart serverele Agentiei Spatiale Europene. In aprilie, romanul a patruns in serverul de web al site-ului www.esa.int si a deschis documente sensibile, inclusiv proiecte referitoare la activitatea satelitilor. El si-a dezvaluit atacul (nu si metoda) pe site-ul propriu, unde a postat, printre altele, sute de adrese de e-mail, baze de date cu utilizatori si parolele asociate unor renumite institute stiintifice europene si companii, printre care CERN sau BAE Systems.

Agentia Spatiala Europeana a confirmat ulterior atacul, dar a spus ca site-ul principal nu a fost afectat si nici reteaua sa interna, in schimb au fost compromise cateva servere FTP folosite de cercetatori din organizatii partenere pentru a face schimb de date. "Serverele afectate au fost inchise, securitatea a fost sporita, iar partenerii au fost anuntati", a declarat un purtator de cuvant de la ESA.

sursa:Jurnalul

foto: cyberarms.files.wordpress.com

Mii de animale de la Fukushima vor fi omorate sau vor muri de foame... Saif al Adel, un fost ofiter egiptean, noul lider Al Qaida...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x