Antena Căutare

Serverele Facebook, ATACATE de hackeri! Peste 50 de milioane de conturi au fost furate. Ce se întâmplă cu toate conturile după atac

Compania Facebook a anunţat că a identificat o breşă de securitate în sistemele sale care a fost exploatată de atacatori cibernetici care au furat datele de acces a 50 de milioane de conturi. Compania avertizează că hackerii ar putea folosi datele pentru a prelua controlul asupra conturilor utilizatorilor.

Compania Facebook a anunţat că a identificat o breşă de securitate în sistemele sale care a fost exploatată de atacatori cibernetici care au furat datele de acces a 50 de milioane de conturi. Compania avertizează că hackerii ar putea folosi datele pentru a prelua controlul asupra conturilor utilizatorilor.

Facebook a anunţat vineri că un atac asupra serverelor sale a dus la compromiterea informaţiilor personale a aproape 50 de milioane de utilizatori, scrie The New York Times.

Atacul informatic a fost descoperit în urmă cu câteva zile. Hackerii, care nu au fost identificaţi, au exploatat ilegal o funcţie prin care au avut acces la date personale din conturile utilizatorilor Facebook.

Reţeaua de socializare online a remediat deja problema şi a sesizat autorităţile. Peste 90 de milioane de utilizatori Facebook au fost nevoiţi să se reconecteze la conturi în urmă atacului cibernetic, o măsură de siguranţă obişnuită în cazul conturilor compromise.

"În după-amiază zilei de marți, 25 septembrie, echipa noastră de ingineri a descoperit o problemă de securitate care afectează aproape 50 de milioane de conturi. Luăm acest lucru incredibil de serios și am vrut să transmitem tuturor ce s-a întâmplat, dar și acțiunea imediată pe care am luat-o pentru a proteja securitatea oamenilor",explică reprezentanții Facebook.

"Investigațiile noastre se află încă în faza incipientă. Dar este clar că atacatorii au exploatat o vulnerabilitate în codul Facebook, care a afectat funcția "Vezi că", funcţie care permite oamenilor să vadă cum arată propriul atunci când este accesat de o altă persoană. Acest lucru le-a permis atacatorilor să fure token-urile de acces Facebook, pe care le-ar putea folosi pentru a prelua conturile oamenilor. Cheile de acces sunt echivalente cu cheile digitale care mențîn persoanele conectate la Facebook, astfel încât să nu fie nevoie să le reintroduceți parolă de fiecare dată când folosesc aplicația", se arată în explicaţia companiei.

Aproximativ 90 de milioane de oameni vor trebui să se conecteze manual la Facebook sau la oricare dintre aplicațiile lor care utilizează Facebook Login. După ce s-au conectat, oamenii vor primi o notificare în partea de sus a fluxului lor de știri, explicând ce s-a întâmplat.

Descoperirea atacului vine într-unul dintre cele mai grele momente ale reţelei de socializare. Compania se confruntă cu mari probleme de imagine şi mai multe anchete în urma campaniei ruseşti de dezinformare care a fost pusă în aplicare pe Facebook în perioada alegerilor prezidenţiale din SUA din 2016, scrie The New York Times în ediţia online

După devastatorul cutremur de 7,5 grade din Indonezia, numeroase clădiri sunt distruse și alerta de tsunami este ridicat... Tragedie în Indonezia! Bilanțul cutremurului urmat de tsunami a ajuns la 384 de MORȚI și alte sute de răniți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x