Serviciul de plăţi lansat de WhatsApp în Brazilia a fost deja suspendat

Noul serviciu de plăţi pe care WhatsApp l-a lansat în Brazilia a fost suspendat de banca centrală din această ţară, la doar 10 zile de la lansare.

Banca centrală a Braziliei a anunţat suspendarea funcţionării noului serviciu de plăţi mobile pe care WhatsApp îl lansase aici pe 15 iunie. Doar 10 zile a funcţionat acesta înainte să se lovească de primele piedici majore.

Comunicatul publicat de banca centrală arată că se doreşte păstrarea unui mediu propice pentru concurenţă pe zona plăţilor digitale şi că aceasta nu a apucat să verifice serviciul celor de la Facebook înainte de lansare pentru a se asigura că acesta nu va afecta principiile de bază ale sistemului de plăţi: rapid, sigur, transparent, ieftin şi deschis.

Banca centrală a cerut principalilor parteneri ai serviciului de plăţi lansat de WhatsApp, Mastercard şi Visa, să suspende orice transfer făcut prin intermediul acestuia. În caz contrar, acestea vor suporta sancţiuni administrative şi vor fi amendate.

Oficialii WhatsApp au oferit o replică politicoasă şi diplomată, spunând că există contacte cu partenerii locali şi banca centrală pentru a se aplica regulile locale şi a oferi suport pentru PIX, serviciul de plăţi pe care banca centrală a Braziliei urmează să-l lanseze în noiembrie.

Brazilia este a doua cea mai mare piaţă pentru WhatsApp, după India, şi prima în care produsul Facebook şi-a lansat serviciul de plăţi. Acesta aşteaptă încă aprobări de funcţionare în alte ţări, precum India şi Mexic.

Serviciul de plăţi prin WhatsApp se bazează pe Facebook Pay şi permite utilizatorilor să trimită şi să primească bani, precum şi să plătească pentru produsele şi serviciile companiilor. Acesta este gratuit pentru utilizatori, însă firmele trebuie să cedeze 3,99% din plăţile primite.

Sursa : news.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri