Antena Căutare

Sfarsitul lumii, din nou? Un asteroid va trece aproape de Pamant peste o luna

Vom fi sau nu vom mai fi peste exact o luna? Aceasta este intrebarea care ii macina pe adeptii teoriilor privind sfarsitul lumii, cu putin inainte ca un asteroid cat doua terenuri de fotbal sa treaca razant pe langa Pamant. Desi dau asigurari ca uriasul obiect nu este o amenintare, expertii NASA descriu prapadul pe care l-ar putea produce un eventual impact.

Cam asa arata asteroidul care va trece aproape de Pamant in noaptea de 8 spre 9 noiembrie. Un obiect intunecat, aproape sferic, cu diametrul maxim de 400 de metri si greutate de 55 de mii de tone. Si cam asa arata consecintele unui posibil impact cu Pamantul.

Descoperit acum 6 ani si botezat 2005 YU55, acest asteroid este cel mai mare obiect care va trece la o distanta atat de mica de planeta noastra. O distanta de 323 de mii de kilometri. Practic, se va afla intre Pamant si Luna. Asta daca previziunile expertilor se dovedesc corecte. In Statele Unite, evenimentul este un nou prilej pentru profetii Sfirsitului Lumii de a lansa mesaje apocaliptice.

Oamenii de stiinta cred insa in steaua lor. Sau in stelele lor, daca ne referim la expertii NASA. Au urmarit evolutia asteroidului si cred ca nu ne va da emotii in urmatorii 100 de ani. De altfel, NASA crede ca a identificat pana in prezent 93% dintre asteroizii de mari dimensiuni aflati in spatiu. Operatiune esentiala, spun expertii.

Mesajele par linistitoare. Dar, in paralel, oamenii de stiinta cauta solutii de a distruge asteroizii care ar putea ameninta serios pamintul. Un exemplu ar fi lansarea unei rachete nucleare. Ramane de vazut daca planurile vor fi puse la punct pana la urmatorul semnal de alarma. Cel din 2029, cand uriasul asteroid Apophis ar putea lovi Terra.

SUA: Recompensa de 10 mil. $ pentru prinderea unui irakian... Assange: Exista o elita de securitate transnationala care imparte lumea folosind impozitele noastre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x