Antena Căutare

Siria: Cartiere din orasul Alep, mitraliate din elicoptere

Mai multe cartiere din Alep erau mitraliate vineri dimineata de elicoptere apartinand fortelor loialiste care se pregateau de un asalt decisiv impotriva rebelilor in acest al doilea cel mai important oras din Siria, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, informeaza AFP.

Cartierele Salahedin (sud-vest), al-Azamia (sud-vest), Bustan el-Kasr (sud), Al-Machad (sud) si al-Sukkari (sud) erau mitraliate de elicoptere, potrivit acestei organizatii nonguvernamentale (ONG) cu sediul la Londra.

Confruntari intre rebeli si armata s-au desfasurat la al-Jamilia, in centru, Mahatat Baghdad si in Piata Saadallah al-Jabiri. La Salahedin, sute de rebeli se pregateau pentru o ofensiva majora din partea armatei asupra orasului, dupa deschiderea, pe 27 iulie, a unui nou front la Alep.

Un fotograf AFP a putut sa vada joi baricade din saci de nisip, un autobuz care bloca un drum si centre de ingrijiri instalate in subsolurile unor scoli si moschei. Mai multe elicoptere survolau zone locuite si mitraliau la nivelul solului. Locuitorii din cartier fugeau in masa, mai ales femei si copii, in cele mai multe cazuri la bordul unor camionete.

In actiunile de reprimare si confruntarile de joi au fost ucise 164 de persoane, dintre care 84 de civili, 43 de militari si 37 de rebeli.

Sursa: Antena3.ro

Foto: EPA / Intact Images

Mexic: Un roman a fost arestat, dupa ce in stomacul sau au fost detectate capsule cu droguri... Groapa comuna descoperita in Bosnia, langa memorialul de la Srebrenita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x