Antena Căutare

Siria: Armistitiul cu rebelii a picat! Cel putin 146 de persoane au murit vineri

Cel putin 146 de persoane au murit vineri in violentele din Siria, in prima zi a unui armistitiu pe care emisarul international Lakhdar Brahimi l-a negociat cu liderii rebelilor.

Organizatia neguvernamentala, care se sprijina pe o retea de militanti si surse medicale in spitale militare si civile in toata tara, a inregistrat 53 de civili, 50 de rebeli si 43 de solati ucisi vineri.

Emisarul international Lakhdar Brahimi a afirmat miercuri ca Guvernul sirian a acceptat un armistitiu in perioada sarbatorii musulmane Al-Adha, care incepe vineri si dureaza patru zile.

Brahimi, care s-a exprimat in fata jurnalistilor la Cairo, a adaugat ca "majoritatea" liderilor rebeli care l-au contactat au acceptat, de asemenea, cererea lui privind respectarea unui armistitiu. Acesta a fost incalcat la cateva ore de la intrarea sa in vigoare, vineri, zi in care au fost ucise 146 de persoane, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

"Ce armistitiu? Acest armistitiu este o minciuna. Cum poate respecta un armistitiu un regim criminal? Este un esec al lui Brahimi, aceasta initiativa s-a nascut moarta", a afirmat colonelul Abdel Jabbar al-Oqaidi, liderul consiliului militar rebel din Alep.

"Ieri (vineri) am fost pe mai multe fronturi si armata nu incetase bombardamentele", a adaugat el, facand referire la prima zi a intrarii in vigoare a armistitiului temporar.

Stare de urgenta in New York si Washington, in asteptarea uraganului Sandy... Trei romani au murit si alti trei au fost grav raniti, intr-un accident pe o autostrada din Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x