Antena Căutare

Siria: Cel putin 86 de oameni au fost ucisi in urma violentelor de joi

Revolta populara din Siria continua sa faca victime in randul civililor, cel putin 86 de persoane fiind ucise in violentele de joi, a anuntat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP.

Cei mai multi morti fost fost raportati in provincia rebela Hama, acolo unde fortele loiale lui Bashar Assad au ucis 24 de civili. Treisprezece membri ai unei familii, ucisi in asaltul fortelor de ordine asupra satului Kafar al-Ton, precum si doi copii figureaza printre victime.


In provincia Idleb, 21 de civili au fost ucisi de fortele regimului, care au lansat atacuri asupra mai multor localitati, potrivit aceleiasi surse. Noua civili, intre care un copil de cinci ani, au fost ucisi la Deraa. De asemenea, in provincia Alep, un baiat de opt ani a fost ucis de tirurile fortelor regimului asupra localitatii Ming.

Fortele de securitate au batut si arestat mai multi studenti la Universitatea din Alep, a mai afirmat OSDO, cu sediul in Marea Britanie. Fortele de ordine au lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa aproape 2.000 de studenti care manifestau in campus, provocand cazuri de sufocare, si au arestat 12 studenti, a precizat OSDO.

Un civil a fost ucis la Daraya, in provincia Damasc, iar alti cinci civili au murit din cauza tirurilor trupelor asupra orasului Deir Ezzor.

In plus, OSDO a evocat moartea a 20 de soldati si membri ai fortelor de securitate, precum si a cinci dezertori ai armatei, in atacuri sau confruntari din toata tara.

foto: EPA/ Intact Images

Marea Britanie: El este sarlatanul cu doua fete! La propriu!... Un politist roman din statul Washington a fost impuscat mortal de un infractor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x