Antena Căutare

Siria ii pedepseste cu moartea pe cei care se alatura "grupurilor teroriste"

Guvernul sirian a anuntat ca a adoptat "legea pedepsei cu moartea" pentru orice persoana care participa la acte teroriste sau distribuie arme, conform televiziunii de stat, citata de CNN. Autoritatile de la Damasc vor sa stopeze orice tentativa de insurgenta a populatiei.

Zeci de dezertori ai armatei siriene au fost impuscati de trupele loiale presedintelui Bashar al-Assad, cand incercau sa fuga si sa se alature protestatarilor, relateaza BBC.


Adunarea Generala a ONU a adoptat, cu o majoritate de voturi, o rezolutie in care condamna autoritatile siriene pentru inabusirea violenta a protestelor, omorand 5.000 de oameni de la inceputul acestor revolte, in luna martie.

Organizatia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra, spune ca peste 70 de dezertori au fost impuscati in provincia Idlib, din nord-vestul tarii. Afirmatia nu poate fi verificata independent, pentru ca jurnalistilor straini nu li se permite sa intre in Siria.

Guvernul sirian nu a confirmat informatia.

VIDEO! Roman acuzat de tentativa de omor in Italia... VIDEO! Sobolani si rame, hrana unui detinut dintr-un lagar de munca din Coreea de Nord...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x