Antena Căutare

Siria: Peste 100 de morti, in ciuda schimbarii guvernului

Peste 100 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise sambata in violentele din Siria, unde trupele regimului si-au intensificat represiunea, a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), aproape in paralel cu anuntul formarii unui nou Guvern la Damasc, condus de fostul ministru al Agriculturii Riad Hijab, facut de televiziunea publica siriana.

Regimul presedintelui Bashar al-Assaf si-a intensificat in ultimele zile represiunea, cu bombardarea fara incetare a bastioanelor rebele din Homs (centru), Deir Ezzor (est), Idleb (nord-vest), Deraa (sud) si in apropiere de Damasc, asalturi si operatiuni de securitate.

In afara de victimele zilnice, peste 1,5 milioane de persoane au nevoie in prezent de ajutor umanitar in Siria, in timp ce zeci de mii au fugit din tara in statele invecinate, in special in Turcia, potrivit ONU.

Un nou Guvern a fost format in Siria

In timp ce violentele erau in plina desfasurare, un nou Guvern, condus de fostul ministru al Agriculturii Riad Hijab, a fost format la Damasc, conform televiziunii publice siriene

Presedintele Bashar al-Assad a promulgat un decret privind componenta noului Guvern in care ministrul Afacerilor Interne Walid Muallem si cel de Interne Mohammad Ibrahim al-Shaar isi pastreaza functiile, precizeaza televiziunea.

Ministrul Apararii Daoud Rajha, in varsta de 64 de ani, aflat in functie din august, isi pastreaza, de asemenea, postul. El face parte dintre persoanele sanctionate de Statele Unite, care denunta reprimarea foarte violenta de catre regimul sirian a miscarii de contestare.

Assad l-a desemnat la 6 iunie pe Riad Hijab sa formeze un nou guvern dupa alegerile legislative din mai, calificate drept o "mascarada" de opozitie si tarile occidentale care denunta reprimarea revoltei de catre fortele siriene.


"Fratele Musulman" Mohamed Morsi, noul presedinte al Egiptului... Ciprul a cerut oficial ajutorul UE, din cauza expunerii in fata Greciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x