Antena Căutare

Site-ul de reclamatii impotriva romanilor si a altor est-europeni, condamnat de Comisia Europeana

Comisia Europeana condamna denigrarea est-europenilor in general si a romanilor in special de pe un site creat de Partidul Libertatii din Olanda. Cetatenii batavi sunt indemnati sa-si formuleze plangerile impotriva imigrantilor, fiind vizati in special polonezii, bulgarii si romanii.

"Aveti probleme din cauza oamenilor veniti din Europa Centrala si de Est? V-ati pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar sau roman? Noi vrem sa stim", se scrie pe site-ul respectiv, unde mai apar si alte mesaje, sub forma unor titluri de ziar, precum: "N-ar fi mai bine sa plecati inapoi la voi in tara" sau "Est-europenii, tot mai criminali", apare scris pe site.

Aceste indemnuri au determinat-o pe comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, sa ia pozitie. Si parlamentul European a cerut, de asemenea, organizarea unei dezbateri, luna viitoare, pe acest subiect.

"Facem apel la cetatenii Olandei sa nu incurajeze asemenea acte de intoleranta. Cetatenii ar putea, in schimb, sa scrie pe site-ul Partidului Libertatii ca Europa este un loc a libertatii", a spus comisarul.

Pe de alta parte, presedintele partidului olandez, Geert Wilders, a cerut insa Comisiei Europene "sa-si vada de treaba", amintind ca Olanda este o tara suverana, iar scopul site-ului este de a exprima ingrijorarea legitima a cetatenilor olandezi.

Judecatorii australieni, influentati in decizii de serialele politiste americane... FOTO & VIDEO! Spectacol la carnavalul brazilian: Sao Paulo, blocat de parada scolilor de dans...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x