Antena Căutare

Situatia politica din Romania, subiectul unei reuniuni speciale a Comisiei Europene

Comisarul european al Justitiei, Viviane Reding a anuntat ca CE se va reuni saptamana viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situatia politica din Romania, informeaza AFP.

In cadrul acestei sedinte, Bruxellesul va decide ce abordare va avea fata de Romania, a precizat Viviane Reding, explicand ca situatia politica din tara noastra reprezinta "un mare pericol" si ar putea afecta progresele tarii spre o "integrare deplina" in Uniunea Europeana.

"Personal, eu vad un mare pericol in recentele evenimente din Romania, care pot afecta progresele inregistrate in ultimii ani", a spus comisarul european. Viviane Reding nu a exclus, la nivel personal, posibilitatea ca Executivul UE sa continue "cativa ani" supravegherea statului de drept in Romania, "cu consecintele pe care acest lucru le-ar avea" asupra integrarii tarii in Spatiul Schengen. In plus, Reding a insistat pe necesitatea "unui angajament fiabil si prin actiuni concrete din partea Guvernului roman pentru restabilirea statului de drept".

Valeriu Zgonea: Reding nu a anuntat ca se reuneste CE

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, nu a anuntat convocarea Comisiei pentru saptamana viitoare, el recomandand verificarea informatiilor.

"In aceste zile vor fi foarte multe manipulari de presa, interpretari si traduceri ale cuvintelor din limba engleza in limba romana, dupa cum fiecare agentie de presa, fiecare post de televiziune si radio va avea un partizanat. Cred ca acest moment este un test pentru democratia romaneasca, daca au capacitatea de a nu induce panica in randul cetatenilor din Romania", a spus Zgonea.

Austeritatea scoate medicii portughezi in strada... Danemarca: Un tanar s-a aruncat in cusca tigrilor de la o gradina zoologica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x