Antena Căutare

Situatie alarmanta in Statele Unite: Se nasc tot mai multi bebelusi dependenti de analgezice

Medicii din Statele Unite ale Americii sunt ingroziti. Numarul bebelusilor care se nasc dependenti de analgezice si opiacee a explodat in ultimul an. La cateva zile dupa ce vin pe lume, acesti copii intra in sevraj.

Consumul de analgezice in randul femeilor insarcinate din America a crescut ingrijorator in ultimul deceniu. Iar numarul copiilor dependenti de aceaste substante a crescut proportional.

Daca pentru mamele care intra in sevraj doctorii au solutii, pentru bebelusi inca mai cauta. “Copiii tremura, plang neincetat, nu se potolesc. Acestea simptome neurologice pot afecta functiile vitale ale bebelusului. Pot afecta sistemul respirator, pot provoca convulsii”, spun specialistii. Sau chiar moartea. Mai ales daca, atunci cand apar primele simptome, doctorii nu-si dau seama ca in fata un bebelus care a intrat in sevraj.

Intre anii 2000 si 2009, numarul copiilor cu simptome de sevraj cauzat de consumul de analgezice al mamelor s-a triplat in Statele Unite. O statistica extrem de ingrijoratoare, sunt de parere medicii.

foto: Hepta.ro

Pensie alimentara uriasa pentru fosta sotie a lui Berlusconi: Trei milioane de euro pe luna... Locuitorii din New York au aruncat la gunoi amintirile urate din anul 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x