Antena Căutare

Spania a luat locul Italiei! Situație critică, sunt 5.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi, iar țările din Europa impun carantină

Spania se confruntă cu o situație critică în pandemia de coronavirus, numărul de cazuri zilnice ajungând la o medie de aproape 5.000. Infectările cu Covid-19 determină tot mai multe țări din Europa să impună carantină Spaniei, considerată a fi o zonă de risc.

Spania a luat locul Italiei! Situație critică, sunt 5.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi, iar țările din  Europa impun carantină
5.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi în Spania | Hepta

În faţa epidemiei de coronavirus, Spania se regăseşte într-o situaţie "critică", potrivit experţilor, cu cele mai îngrijorătoare cifre din Europa occidentală în privinţa infectărilor cu Covid-19.

Spania: Medie de aproape 5.000 de cazuri zilnice în ultima săptămână

Spania a comunicat luni o medie de 4.923 de noi cazuri zilnice în ultimele şapte zile, adică mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia împreună, potrivit unui calcul al AFP realizat din surse oficiale.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID ar putea fi mai periculos decât virusul. Experții americani, în alertă: „Dacă am vrea să facem rău, am putea să începem așa”

Cu 323.000 de cazuri, este prima ţară din Europa Occidentală, a 11-a din lume şi îşi devansează mult vecinii cu 108 de cazuri la 100.000 de locuitori faţă de 28 în Franţa, 18 în Regatul Unit, 13 în Germania şi 8 în Italia.

Multe ţări europene impun carantina celor care revin din Spania

Germania a extins marţi avertismentele contra turiştilor din Spania, clasând Madrid şi Ţara bascilor drept zone de risc.

Spania a fost considerată zonă de risc și în România, însă Guvernul a decis să excludă Spania de pe lista țărilor galbene. Persoanele care vin în țară din Spania nu trebuie să stea în carantină.

Citește și:

Spania, scoasă de pe lista cu ”zonele galbene”! Persoanele care vin în Româna din Spania nu trebuie să stea în carantină

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Spania a înregistrat peste 500 de focare de infectare de la primul val şi cunoaşte cea mai mare răspândire comunitară. Această transmitere "nu poate fi controlată perfect, dar se atenuează progresiv", a asigurat luni epidemiologul şef al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon.

Spania a pus capăt pe 21 iunie celei mai stricte izolări din lume, în timpul căreia populaţia a fost obligată să rămână la domiciliu mai multe săptămâni. La această dată, autorităţile înregistrau 238 de noi cazuri pe zi şi o medie de 8 cazuri la 100.000 de locuitori, departe de statistica de la mijlocul lui iulie.

Primul vaccin anti-COVID ar putea fi mai periculos decât virusul. Experții americani, în alertă: „Dacă am vrea să facem ... Un tren cu pasageri a deraiat, în Scoția! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x