Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

„Gata! S-a terminat!”. O țară din Europa a anunțat că a învins epidemia de coronavirus! Ce măsuri de precauție păstrează

Slovenia a anunțat sfârşitul epidemiei de coronavirus pe teritoriul său, devenind prima țară din Europa care s-a declarat victorioasă în lupta cu COVID-19. Frontierele au fost redeschise, dar unele măsuri rămân valabile. 

„Gata! S-a terminat!”. O țară din Europa a anunțat că a învins epidemia de coronavirus! Este prima ce s-a declarat victorioasă în lupta cu COVID-19!

profimediaimages.ro

„Astăzi, Slovenia are cea mai bună situaţie clinică din Europa, ceea ce ne permite să punem capăt stării epidemice declarate pe 12 martie în ţară”, a spus, joi, premierul sloven Janez Jansa, potrivit Agerpres.

Frontierele Sloveniei vor fi redeschise pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene, în timp ce cetăţenii altor state vor trebui să stea în carantină.

Slovenia, ţară cu două milioane de locuitori ce se învecinează cu Italia, Croaţia şi Austria, a înregistrat în total 1.500 de contaminări şi 103 de decese de COVID-19, cu puţine noi contaminări în ultimele zile.

Ce restricții rămân valabile în Slovenia, prima țară din Europa care a scăpat de epidemia de coronavirus

Totuși, unele restricţii vor rămâne în vigoare în Slovenia, cum ar fi interdicţia de adunări publice, obligativitatea de a purta mască şi respectarea regulilor de distanţare socială.

Cel mai simplu mod în care poți face o mască de protecție acasă, cât ai clipi, fără să fie nevoie să o coși! VIDEO

Mai devreme în cursul acestei săptămâni, guvernul sloven a anunţat ridicarea celor mai multe restricţii începând de săptămâna viitoare, printre care redeschiderea centrelor comerciale şi a hotelurilor cu mai puţin de 30 de paturi.

Potrivit radioului public sloven, prin declararea sfârşitului epidemiei statul evită prelungirea automată, până la sfârşitul lui iunie, a unui set de măsuri de susţinere economică votate pentru a ajuta populaţia şi afacerile. Prin urmare, aceste măsuri se vor încheia la sfârşitul lunii mai.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Recomandari