Căutare Live

Sondaj: Michael Bloomberg a urcat pe locul al treilea în preferinţele democraţilor, înaintea lui Warren, pentru nominalizarea la candidatura pentru preşedinţie

Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a depăşit-o pe senatoarea Elizabeth Warren la numărul de alegători înregistraţi pentru nominalizarea candidatului democrat în alegerile prezidenţiale din noiembrie, după ce popularitatea sa a crescut constant în ultimele săptămâni, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos realizat la nivel naţional, publicat joi.

Potrivit sondajului realizat în perioada 29-30 ianuarie, 12% dintre alegătorii democraţi şi independenţi înregistraţi au spus că vor vota pentru Bloomberg în scrutinul pentru nominalizarea candidatului, care va începe săptămâna viitoare în Iowa. Procentul a crescut faţă de cel de 5%, înregistrat într-un sondaj similar efectuat în prima săptămână din decembrie. Popularitatea lui Bloomberg a crsscut în sondaje în fiecare săptămână.

Bloomberg pare să fi atras o coaliţie largă de posibili alegători, între care Baby Boomers, persoane cu venituri ridicate, americani din mediul rural şi democraţi fără diplomă de colegiu, potrivit unei analize a ultimelor două luni efectuată în sondaj.

Michael Bloomberg este încă în urma fostului vicepreşedinte Joe Biden, care este sprijinit de 23% dintre alegătorii înregistraţi, şi a senatorului Bernie Sanders, care beneficiază de susţinerea a 18% dintre votanţi.

Warren, care a beneficiat în acest an de un sprijin serios din partea multor democraţi, a avut dificultăţi să explice cum va plăti pentru programul ei Medicare for all (Medicare pentru toţi) şi a scăzut cu 3 puncte în sondaj, la 10%.

Miliardarul Tom Steyer, omul de afaceri new-yorkez Andrew Yang şi fostul primar Pete Buttigieg din South Bend, Indiana, a primit câte 4%.

Sondajul Reuters/Ipsos a avut loc online, în engleză, la nivelul Statelor Unite. A fost realizat prin intervievarea a 565 de persoane, care s-au identificat ca alegători înregistraţi şi ca fiind fie afiliaţi democraţi fie independenţi. Marja de eroare este de 5%

Sursa : news.ro

Cum vor fi afectați românii care locuiesc sau vor să meargă în Marea Britanie, după Brexit! Schimbări importante!... ”Ierusalimul nu este de vânzare”, îl avertizează Erdogan pe Trump...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x