Antena Căutare

MAE a propus expulzarea ambasadorului Siriei la Bucuresti

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a anuntat ca a propus Presedintiei expulzarea ambasadorului sirian de la Bucuresti, retragerea unei parti a personalului diplomatic romanesc de la Damasc, dar si amplificarea contactelor cu opozitia siriana.

"Avand in vedere agravarea situatiei din teren, propunerea noastra este sa se ia in calcul finalmente expulzarea ambasadorului si, in ceea ce ne priveste, daca pericolul militar, fizic pentru ambasada este cel care este, atunci trebuie vazut daca nu cumva retragem ceva din personalul ambasadei. (...) Aceste propuneri sunt facute. Cu presedintele se va discuta zilele acestea si vom vedea care este solutia. Dar, oricum, este o noua analiza a situatiei", a declarat Marga, intr-o conferinta de presa. El a subliniat ca situatia din Siria s-a deteriorat continuu in ultimele saptamani, iar aceasta necesita o noua abordare politica a Romaniei, care include si contacte mai ample cu opozitia siriana. Marga a aratat ca este posibila si o vizita a unei delegatii a opozitiei siriene la Bucuresti in perioada urmatoare.

"La aceasta ora, situatia se deterioreaza continuu, la aceasta ora s-a ajuns la Alep la o lupta face to face, pe de-o parte armate cu dotarea in materie de elicoptere si avioane si capacitati de bombardare ample, pe de alta parte populatia, care in buna masura este compusa din oamenii rezistentei, care vor schimbarea politica. Aceasta este o caracterizare. Situatia se deterioreaza. Este clar ca vine tranzitia politica. Opinia ministerului este aceasta: vine tranzitia politica si noi, ca tara, trebuie sa intram intr-o legatura mai ampla cu opozitia siriana. (...) Ceea ce noi am cerut a fost sa se intre intr-o discutie mai ampla cu opozitia siriana. Nu excludem sa fie si o vizita in curand aici, dar o sa va anuntam", a mai spus Marga.

IMAGINI SOCANTE! Lupta pe viata si pe moarte intre doi politisti si noua adversari, in Florida... Ministrul israelian al Apararii: "Israelul va razbuna atentatul de la Burgas, comis de Hezbollah"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x