Antena Căutare

Spagarii lumii: companiile rusesti si chineze

Companiile din Rusia si China care activeaza peste hotare dau cel mai frecvent spaga, arata datele ratingului Bride Payers Index, calculat de organizatia Transparency International.

Pentru realizarea clasamentului au fost intervievati, in total, 3000 de manageri de companii cu diferite profile din 28 de tari ale lumii. Intreprinderile au fost selectate in functie de volumul investitiilor straine directe, dupa volumul exporturilor si alti indici similari.

,,Credeti ca firmele straine care lucreaza in tarile dumneavoastra dau spaga?", a fost intrebarea chestionarului.

Notarea s-a facut dupa o scara de la 0 la 10, unde nota maxima reprezinta statele unde companiile isi deruleaza afacerile fara a fi nevoite sa ofere „atentii financiare". Printre altele, acest calificativ nu a fost acordat deloc, cel mai bun rating, de 8,8 puncte, revenind Elvetiei si Olandei.

La capatul opus, adica pe ultimul loc, a fost plasata Rusia, cu 6,1 puncte, dupa China (6,5) si Mexic (7). Pozitia a treia a fost acordata Belgiei (8,7), urmata de Germania si Japonia (la egalitate de puncte - 8,6). SUA au fost plasate pe treapa a 10-a, cu 8,1 puncte.

Potrivit studiului, in cele mai multe dintre cazuri companiile recurg la spaga in incercarea de a obtine contracte cu statul sau in domeniul constructiilor.

Sursa: Financiarul

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, extradat in Suedia... 9/11: O inregistrare video demonteaza teoria conspiratiei - A 7-a cladire de la WTC, distrusa de flacari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x