Antena Căutare

Spania: Protest nocturn spontan impotriva austeritatii

Mii de spanioli au stat toata noaptea in piata Puerta del Sol din Madrid, desi, de la miezul noptii trecute, sunt interzise adunarile, din motive electorale. Oamenii spun ca au ajuns la limita rabdarii din cauza masurilor de austeritate. Duminica, au loc alegeri locale in Spania, la care candideaza si zeci de romani.

Zeci de mii de spanioli au petrecut noaptea in piata Porta Del Sol din centrul Madridului. Manifestantii au instalat corturi in piata si au protestat pasnic.

Protestul ar fi trebuit sa se incheie la miezul noptii, dar oamenii au sfidat interdictia autoritatilor. Ora 24 a fost asteptata cu un moment de reculegere.

Spaniolii s-au saturat de politicieni. De sase zile ies pe strada in fiecare seara ca sa-i sustina pe tinerii care, uniti sub sloganul "Democratie Reala Acum", protesteaza in centrele marilor orase pentru ca nu au nici venituri, nici locuri de munca si nicio perspectiva de viitor.

Manifestatiile de pana acum au fost pasnice, iar guvernul a ezitat sa foloseasca forta, insa protestele se extind deja si in alte tari precum Germania, Anglia sau Italia, unde spaniolii au instalat corturi in fata ambasadelor.

Comisia Electorala Spaniola a cerut, joi seara, interzicerea manifestatiilor la sfarsitul saptamanii, cand se vor desfasura alegeri municipale si regionale, apreciind ca sunt "contrare legislatiei electorale". Se pare ca la alegerile locale vor participa si romani, membri ai Partidului romanilor din Spania.

Foto: Intactimages / EPA

Bin Laden planuise atentate in perioada Sarbatorilor Pascale... Franta n-are nevoie de zidari si de ospatari proveniti din imigratie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x