Antena Căutare

Spania - Toate localurile din Madrid, închise începând de sâmbătă. Regii, testaţi negativ

Primarul oraşului Madrid a anunţat vineri că suspendă licenţele teraselor din Capitală. José Luis Martínez-Almeida a decretat închiderea barurilor şi restaurantelor pentru următoarea perioadă.

Edilul a luat decizia ca măsură de prevenţie faţă de răspândirea COVID-19, pentru a evita deplasările inutile şi concentrările de persoane.

„Rămâneţi în case. Este cea mai bună metodă pe care o avem pentru a putea preveni contaminarea şi să fie, efectiv, trei săptămâni, şi nu mai mult timp”, a spus el.

Cel mai recent bilanţ al Spaniei arată aproximativ 4.000 de cazuri de îmbolnăvire şi 90 de decese, potrivit TVE.

Toate unităţile de învăţământ din ţară au fost închise. Patru municipii din Barcelona sunt în carantină.

Preşedintele Guvernului, Pedro Sánchez, a anunţat joi un pachet de măsuri, între care transferarea a 2,8 miliarde de euro comunităţilor autonome şi suspendarea zborurilor dinspre Italia.

Regii Felipe VI şi Letizia au fost testaţi, după ce în urmă cu câteva zile s-au aflat în Franţa, iar rezultatul a fost negativ. Urmând recomandările specialiştilor, regina va renunţa la activităţi pentru o perioadă.

Pandemia de COVID-19 a afectat 140.000 de oameni din peste 120 de ţări şi a cauzat mai mult de 5.000 de decese.

Sursa : news.ro

Biden şi Sanders denunţă modul în care Trump gestionează pandemia noului coronavirus... Harababură mondială şi reacţii dispersate în faţa pandemiei noului coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x