Antena Căutare

Spaniolii isi plang mortii! Trei zile de doliu national, dupa tragedia feroviara in care au murit 80 de oameni

Spania este in doliu ! Autoritatile au decretat trei zile de doliu national in urma tragediei feroviare in care 80 de oameni si-au pierdut viata si peste 130 au fost raniti.

Mecanicul locomotivei, cel care se face vinovat pentru tragedia care s-a produs duminica, in Santiago de Compostela, a fost arestat, dupa ce cutia neagra a trenului a confirmat cauza accidentului. In curba unde limita de viteza era de 80 de km/h, mecanicul "zbura" cu aproape 200 de km/h.

Autoritatile au decis ca timp de trei zile sa fie decretat doliu national in memoria victimelor cumplitului accident. Sute de spanioli au mers la morga unde se afla trupurile celor care si-au pierdut viata. Pana in acest moment au fost identificate 67 dintre cele 80 de persoane decedate.

Trenul venea de la Madrid si se indrepta spre localitatea El Ferrol, pe coasta Atlanticului, si circula pe acest sector pe un tronson de cale ferata de mare viteza, dat in folosinta in decembrie 2011, pe ruta Ourense-Santiago-Coruna. Acesta transporta 218 pasageri si patru angajati ai Renfe.

Foto: lavozdegalicia.es

TRAGEDIA DIN SPANIA: Omul care a deraiat pe drumul vietii. Mecanicul de locomotiva a fost arestat... Accidentul de tren anuleaza festivalul Sfantului Iacob din Compostela...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x