Antena Căutare

Spatiul aerian al Islandei, inchis din cauza eruptiei unui vulcan

Spatiul aerian al islandei a fost inchis din cauza eruptiei puternice a unui vulcan. O coloana imensa de fum si cenusa s-a ridicat in aer. Vulcanul Grimsvoetn a inceput sa erupa sambata seara.













Vulcanul se afla in primele ore de eruptie


Fiecare eruptie are particularitatea sa. Sambata, inca nu era posibil sa se stabileasca daca tipul de cenusa emisa de vulcanul Grimsvoetn va provoca pagube similare.

"Eruptia vulcanului nu a luat inca multa amploare si ramane in continuare limitata deasupra ghetarului Vatnajoekull", a precizat Magnusson.

"Acestea nu sunt decat primele ore ale eruptiei. Inca nu se poate spune daca aceasta va avea vreun efect asupra traficului aerian cum s-a intamplat in cazul Eyjafjoell in 2010", a adaugat meteorologul.

Vulcanul este totusi situat sub un strat gros de gheata, ceea ce a fost un factor determinant in efectele eruptiei din aprilie 2010.

"Interactiunea dintre apa rece si magma calda a determinat formarea unor particule minuscule", deosebit de periculoase pentru motoarele avioanelor, declarase luna trecuta un profesor de la universitatea din Copenhaga, Susan Stipp.

Serviciile de securitate rutiera islandeze au anuntat sambata ca au inchis temporar un drum din apropierea ghetarului.

Sursa: Antena3

Franta n-are nevoie de zidari si de ospatari proveniti din imigratie... VIDEO! China: Un copil a ramas blocat intre zidurile a doua case...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x