Antena Căutare

Fenomene nemaiîntâlnite, în urma incendiilor din Australia. Specialiștii asistă nepuntiinciși la tornadele de foc formate în atmosferă

Valurile de foc se extind în Australia, iar cele câteva picături de ploaie, care au căzut, au stins doar speranţele oamenilor. Pompierii descriu ultimele 24 de ore drept unele din cele mai grave zile din istorie. Specialiştii asistă neputincioşi la un fenomen nemaivăzut: flăcările uriaşe au generat tornade de foc în atmosferă.

Aşa arată infernul prin care trec 24 de ore din 24 salvatorii din Australia. Cerul nu mai e nici măcar portocaliu, e roşu. Specialiştii spun că flăcile de zeci de metri înălţime generează temperaturi uriaşe care creează în atmosferă furtuni şi chiar tornade de foc. Scăpate demult de sub control, incendiile au cuprins în ultimele ore şi oraşul Eden, aflat în sud estul ţării.

Apar primii vinovați în cazul incendiilor care au pârjolit Australia. Trei persoane, puse sub acuzare pentru că ar fi pus intenționat focul

Şi în Capitala Canberra fumul a întunecat ieri cerul. Autorităţile au închis şcoli, muzee şi parcuri de distracţie din cauza aerului irespirabil. Zeci de mii de români sunt prinşi în mijlocul dezastrului.

” Practic noi suntem, la ora actuală suntem înconjuraţi de foc pe trei părţi, mai puţin Nord.Problema este că vegetaţia este extrem de uscată, pentru că nu a plouat mai mult de un an.”, a mărturisit Lucian Burcă, un român care trăiește în Canberra.

Simona Halep sare în ajutorul victimelor incendiilor din Australia: ”Donez 200 de dolari de fiecare dată când îl voi enerva pe Darren Cahill”

Solidaritatea din ultimele zile e impresionantă. Dacă oamenii au strâns mâncare pentru victimele incendiilor și haine, nu mai puțin de 2700 de pompieri şi peste trei mii de rezervişti luptă acum cu flăcările. Salvatorii descriu ultimele 24 de ore drept una din cele mai grave zile din istoria omenirii.

Speranţele oamenilor s-au agăţat ieri de primii stropi de ploaie. În mijlocul catastrofei, pompierii au dansat. Au fost însă doar câteva picături

23 de oameni au murit în catastrofa din Australia. Au pierit şi cinci sute de milioane de animale. Multe specii sunt acum ameninţate cu dispariţia.

De asemenea, Pink, Kylie Minogue, Naomi Watts, Karolina Pliskova şi Simona Halep sunt printre personalităţile care au anunţat că vor dona bani pentru victimele din Australia.


Ultimă oră! Statele Unite anunță retragerea trupelor din Irak ... Armata SUA anunţă Irakul printr-o scrisoare că se retrage din ţară, potrivit Reuters; Şeful Pentagonului dezminte inform...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x