Antena Căutare

Speranta: Vaccin impotriva dependentei de cocaina?

Vesti bune pentru dependentii de cocaina. Cercetatorii americani cred au gasit solutia pentru a-i ajuta sa renunte la viciu: un vaccin care anuleaza efectele drogului.

In mod normal, sistemul imunitar nu reactioneaza la cocaina, insa vaccinul face ca in organism sa se formeze anticorpi care sa lupte cu drogul.

Pentru moment, tratamentul a fost testat cu succes pe soareci iar oamenii de stiinta cred ca ar da rezultate si in cazul oamenilor.

"Datele noastre foarte dramatice ne indica faptul ca ii putem proteja pe soareci impotriva efectelor cocainei, si credem ca acest lucru este foarte promitator pentru a lupta cu aceasta dependenta in cazul oamenilor", a declarat Dr. Ronald Crystal, cel care a condus studiul, de la Colegiul medical Weill Cornell, citat de Daily Mail.

El a spus ca raspunsul sistemului imunitar al soarecilor, dupa ce le-a fost administrat vaccinul, a fost de a anihila moleculele de cocaina inainte de a ajunge la creierul acestora, prevenind hiperactivitatea indusa de drog.

Cercetatorii au precizat ca efectul vaccinului a durat pana la 13 saptamani.

"Desi s-au mai facut astfel de incercari impotriva cocainei, aceasta este prima oara cand nu au fost necesare infuzii multiple si scumpe, iar acum putem trece la testele pe oameni", a mai spus Dr. Ronald Crystal.

Alerta terorista de nivel "grav" la Londra: Masuri de securitate sporite, in special in transporturi... Un roman s-a instalat ilegal intr-o vila de 12 milioane de euro din Londra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x