Antena Căutare

Spionii rusi arestati in SUA au fost tradati de superiorul lor

Reteaua de agenti rusi anihilata, in iunie, in Statele Unite a fost le-a fost pusa pe tava serviciilor americane de un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor de informatii de la Moscova, a anuntat cotidianul Kommersant, care afirma ca a identificat tradatorul, relateaza AFP.

Potrivit cotidianului, care citeaza surse sub acoperirea anonimatului din cadrul serviciilor secrete, tradatorul a fost identificat in persoana colonelului Scherbakov. Fara a-i preciza prenumele, Kommersant il prezinta drept un reprezentant al SVR, serviciul de informatii externe.

Potrivit aceleiasi surse, Scherbakov a "activat mult timp in cadrul SVR ca sef al departamentului american din cadrul serviciului, lucrand cu agentii ilegali".

El era, deci, superiorul celor zece agenti arestati, in iunie, in Statele Unite, care au fost predati Moscovei intr-un schimb de detinuti, in cadrul unei operatiuni demne de Razboiul Rece. Printre acestia se afla si deja celebra Anna Chapman, care, dupa revenirea in Rusia, a pozat in ipostaze sexy pentru revistele pentru barbati si s-a angajat apoi consilier la o banca.

Potrivit Kommersant, Scherbakov a parasit Rusia cu trei zile inainte de vizita, in iunie, a presedintelui rus, Dmitri Medvedev, in Statele Unite.

Publicatia isi exprima surprinderea ca serviciile ruse nu au suspectat nimic legat de faptul ca fiica acestuia traia in Statele Unite. Fiul acestuia, care lucra in cadrul serviciilor ruse de lupta contra traficului de droguri, a parasit, de asemenea, tara, cu putin timp inainte.

Tot articolul, in Jurnalul National

Amenda record aplicata de Comisia Europeana unei companii aeriene: 800 de milioane de euro... Air Sarko One e gata de drum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x