Antena Căutare

Stare de alertă. Un avion rus a interceptat 'periculos și neprofesionist' un avion american

Ministerul rus al Apărării a afirmat că a trimis avioane de luptă Suhoi-24 miercuri pentru a intercepta un avion american ce se apropia de granița sa deasupra Mării Negre deoarece avioanele americane și-au dezactivat transponderele, care sunt necesare pentru identificare

Ministerul rus al Apărării a afirmat că a trimis avioane de luptă Suhoi-24 miercuri pentru a intercepta un avion american ce se apropia de granița sa deasupra Mării Negre deoarece avioanele americane și-au dezactivat transponderele, care sunt necesare pentru identificare.

Un avion american de recunoaștere de tipul P-8, ce efectua o misiune de rutină deasupra Mării Negre, a fost interceptat într-un mod 'periculos și neprofesionist' de un avion rus de vânătoare SU-27, au declarat miercuri agenției Reuters doi oficiali americani din domeniul apărării.

Conform acestor surse, care s-au exprimat sub protecția anonimatului, între cele două avioane au existat mai multe interacțiuni, una dintre ele fiind considerată riscantă.

Potrivit unuia dintre cei doi oficiali, incidentul a durat circa 19 minute, iar momentul cel mai periculos a fost atunci când avionul rus a trecut la circa trei metri pe lângă aparatul american.

Incidentul este în prezent analizat de responsabilii Pentagonului, aceștia urmând să decidă dacă el va fi abordat la întâlnirea anuală dintre militarii ruși și americani dedicată examinării situațiilor de acest gen.

Numeroase situații asemănătoare în care au fost implicate nave sau avioane militare ruse și americane au mai survenit anul acesta, una fiind consemnată în luna aprilie, când două avioane ruse au simulat un atac asupra unui distrugător american în Marea Baltică.

SUA și fosta URSS au semnat în anul 1972 un acord menit să prevină interacțiunile militare periculoase în spațiile maritime.

Un vânzător de flori din Anglia, pe lista următoarelor ținte ale ISIS! Bărbatul a rămas șocat când a aflat. Se teme pent... Fotografia cu Putin și Obama care a declanșat un „război” în Photoshop al internauților...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x