Antena Căutare

Stare de urgenta, in sudul Californiei, dupa sase zile de ploi neincetate

In timp ce Europa se lupta cu ninsorile, vestul Americii sufera de pe urma unor ploi neobisnuit de abundente. Starea de urgenta a fost decretata in sudul Californiei, dupa sase zile de ploi neincetate care au obligat mii de oameni sa-si paraseasca locuintele.

Intr-o singura zi, in centrul orasului Los Angeles a cazut o treime din cantitatea de precipitatii inregistrata, in mod normal, in tot anul. Ploile s-au abatut, cu aceeasi forta neobisnuita, si asupra celorlalte orase din Sudul Californiei. Apele au acoperit strazile si au patruns pana in case.

Autoritatile sunt, insa, mult mai ingrijorate de riscul alunecarilor de teren, care au rapit, in alti ani, zeci de vieti omenesti, tot in urma unor ploi torentiale. Pericolul este si mai mare in zonele in care padurile au fost distruse de incendiile din timpul verii.

Cateva sosele au fost blocate iar sute de gospodarii au fost evacuate de urgenta, de teama ca vor fi inghitite de valurile de pamant si stanci. Din fericire, pana in prezent, inundatiile nu au facut nicio victima.

Echipele de salvare au intervenit doar in ajutorul unor automobilisti ramasi in pana in mijlocul apelor. Cu toate greutatile, localnicii cred ca ploile abundente sunt un semn bun.

Aceasta pentru ca ele vin dupa trei ani de seceta care au obligat autoritatile chiar sa rationalizeze consumul de apa in anumite regiuni.

Bulgaria spera in continuare sa adere la spatiul Schengen... Presa straina: Romania a tinut problemele de securitate "ascunse sub pres" fata de UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x