Antena Căutare

Stare de urgenţă pe coasta de est a Statelor Unite. Un milion de oameni au primit ordin de evacuare

Este stare de urgenţă pe coasta de est a Statelor Unite. Un milion de oameni au primit ordin de evacuare obligatoriu numai în Carolina de Sud. Printre ei şi mulţi români şi-au făcut, în grabă, bagajele şi au fugit din calea urgiei.

Este stare de urgenţă pe coasta de est a Statelor Unite. Un milion de oameni au primit ordin de evacuare obligatoriu numai în Carolina de Sud. Printre ei şi mulţi români şi-au făcut, în grabă, bagajele şi au fugit din calea urgiei.

Alţii stau cu bajale pregătite pentru că uraganul îşi poate schimba în orice moment traiectoria. Evaluat la categoria 5 din 5, uraganul Dorian a lovit insulele Bahamas cu o forţă incredibilă. O insulă cu 6 mii de locuitori a fost pur şi simplu scufundată.

Cu 350 de kilometri pe oră, la rafală, şi valuri înalte de 7 metri, uraganul Dorian a lovit necruţător în Bahamas. Insulele Abaco, primele lovite, sunt sub apă. Case, străzi, totul este scufundat.

O bunică şi-a găsit nepotul de 8 ani mort în urma inundaţiilor catastrofale. Este prima victimă despre care vorbesc autorităţile.

Deşi apelurile la evacuare au fost repetate, mulţi au decis să rămână în casele lor.

Chiar înainte de a atinge solul, "Monstrul" Dorian a urcat până la categoria 5, cea mai puternică pe scara de clasificare a intensităţii unui uragan. Lentoarea cu care înaintează agravează situaţia.

Urganul se apropie acum de coastele Floridei. Zeci de mii de români ar putea fi afectaţi.

Potrivit calculelor făcute de meteorologii din Florida, în orele următoare, Dorian ar putea vira către Carolina de sud, Carolina de Nord şi Georgia unde a fost deja decretată stare de urgenţă.

În zona de coastă, s-a dat ordin obligatoriu de evacuare.

O mie de zboruri au fost anulate numai în Florida, iar în zonele expuse şcolile şi toate instituţiile vor rămâne închise.

Incendiu pe o navă aflată în largul coastelor Californiei. 34 de oameni au dispărut... Cel puţin opt persoane au murit în incendiul produs la o ambarcaţiune în largul coastei de sud a Californiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x