Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Iarnă de coșmar pentru o sută de milioane de persoane! Furtunile de zăpadă se extind

A fost declarată stare de urgență în Statele Unite ale Americii și în Canada după ce iarna s-a dezlănțuit, aducând furtuni de zăpadă ce afectează peste o sută de milioane de persoane!

Iarna face ravagii în SUA şi Canada

Dacă la noi e spectaculoasă, iarna face ravagii peste ocean, în SUA şi Canada. Furtunile de zăpadă şi temperaturile scăzute afectează peste 100 de milioane de americani din Vestul Mijlociu şi din statele din Nord-Est.

Sute de zboruri au fost anulate, iar gheaţa şi vizibilitatea redusă au transformat şofatul într-un sport periculos.

STARE DE URGENȚĂ: MAȘINI ÎNGROPATE ȘI CASE FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ

În Estul Canadei autorităţile au declarat stare de urgenţă după ce sute de maşini au fost îngropate sub omăt şi alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe localităţi.

A fost o noapte de coşmar pentru locuitorii din provincia Newfoundland. Ore în şir viscolul a bătut în ferestrele caselor şi a îngropat maşinile în zăpadă.

În unele zone stratul de nea a depăşit şi 75 de cm. În capitala regiunii a fost declarată stare de urgenţă. Nici vecinii din sud nu au avut parte de vreme mai liniştită.

UN AVION A ALUNECAT PE GHEAȚA DE PE PISTĂ

Furtunile de zăpadă au paralizat traficul rutier şi aerian în statele din Vestul Mijlociu. Aeroportul din Kansas a fost închis temporar după ce un avion de pasageri a alunecat pe gheaţa depusă pe pista de decolare. Din fericire nimeni nu a fost rănit în incident. Sute de zboruri au fost însă anulate în statele Illinois, Wisconsin, Iowa şi Michigan.

Iarna face ravagii în SUA și Canada

Condiţiile meteo au pus mari dificultăţi şi şoferilor. Un poliţist şi un curier au fost la un pas de o tragedie după ce şoferul unei camionete a pierdut controlul vehiculului şi a lovit în plin maşina curierului, care era blocată în zăpadă.

100 DE MILIOANE DE PERSOANE SUNT AFECTATE

Peste 100 de milioane de americani din zonele afectate sunt sfătuiţi să se protejeze de ger şi să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare.

Meteorologii avertizează că rafale de vânt rece ar putea atinge şi 100 de km pe oră, iar temperaturile pot scădea în timpul zilei la minus 25 de grade Celsius şi în timpul nopţii şi la minus 35 de grade Celsius.