Antena Căutare

Statele Unite expulzează 21 de studenţi militari saudiţi, în urma atacului de la o bază navală din Florida

Un număr de 21 de cadeţi saudiţi care se pregăteau în Statele Unite vor fi expulzaţi în urma unei investigaţii referitoare la un atac armat efectuat de un ofiţer saudit, în care trei americani au fost ucişi la o bază navală din Florida despre care procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a afirmat că a fost un act de terorism, transmite Reuters.

Atacul, care a avut loc pe 6 decembrie, a complicat şi mai mult relaţiile dintre Statele Unite şi Arabia Saudită, într-o perioadă de tensiuni ridicate între SUA şi Iran, rivalul regional al saudiţilor.

Un ajutor de şerif l-a împuşcat mortal pe atacator, locotenentul secund în Forţele Aeriene Saudite Mohammed Saeed Alshamrani, în timpul incidentului de la baza Pensacola, Florida.

Barr a anunţat că 21 de cadeţi saudiţi ”au fost excluşi din programul de pregătire” în armata americană. Aceştia urmau ca luni seară să plece din Statele Unite, după ce o investigaţie a scos la iveală că aveau conturi pe reţelele sociale fie cu pornografie infantilă fie cu conţinut islamist extremist sau anti-american.

În timpul conferinţei de presă, Barr a spus că nu există dovezi privind susţinerea atacului de către alţi studenţi saudiţi sau că oricare dintre ei ar fi ştiut despre atac.

”A fost un act de terorism. Dovezile au arătat că trăgătorul era motivat de ideologia jihadistă. În cursul investigaţiei, am aflat că trăgătorul a postat pe 11 septembrie un mesaj care afirmă ”Numărătoarea inversă a început”.

Barr a adăugat că Alshamrani a vizitat monumentul comemorativ din New York City pentru victimele atacurilor din 11 septembrie 2001 şi a postat pe reţelele sociale mesaje anti-americane, anti-israeliene şi jihadiste, inclusiv cu două ore înainte de atacul său.

Arabia Saudită a oferit ”sprijin complet şi total” investigaţiei americane referitoare la incident, a precizat Barr.

Barr a mai spus că unul dintre saudiţi avea ”un număr semnificativ de astfel de imagini”, iar 14 ”aveau una sau două imagini, majoritatea postate într-o chat room de altcineva sau primite pe media socială.

Informaţiile au fost insuficiente pentru a declanşa acuzaţii penale, a spus Barr.

”Cu toate acestea, regatul Arabiei Saudite a stabilit că aceste materiale au demonstrat un comportament nepotrivit pentru un ofiţer în Royal Saudi Air Force şi în Royal Navy”, a spus Barr, adăugând că ”cei 21 de cadeţi au fost excluşi din programul de pregătire din armata americană şi că vor reveni în Arabia Saudită astăzi (luni n.r.)”.

Sursa : news.ro

Liderii separatişti catalani Carles Puigdemont şi Antoni Comin şi-au prelua locurile în Parlamentul European... Guvernul Australiei afirmă că incendiile sunt ”un dezastru ecologic” şi alocă 50 de milioane de dolari australieni unui ...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x