Antena Căutare

Statele Unite încep să controleze călătorii pentru coronavirus şi măresc producţia de măşti de protecţie şi kituri de testare

Statele Unite vor începe să controleze călătorii pentru coronavirus şi vor mări producţia de măşti de protecţie şi kituri de testare, guvernul dorind să îi calmeze pe americani, pe fondul răspândirii infecţiei la nivel mondial şi al declinului accentuat al acţiunilor, săptămâna trecută, transmite Reuters.

Sâmbătă a fost raportat primul deces al unui american din cauza coronavirusului, un bărbat din statul Washington cu vârsta de aproximativ 50 de ani care suferea şi de alte afecţiuni. Nu se cunoaşte cum a contractat bărbatul virusul. În acest stat mai sunt două posibile cazuri la o unitate de îngrijire pe termen lung, unde peste 50 de rezidenţi şi angajaţi ar putea prezenta simptome.

Noi cazuri au fost raportate în regiunea Chicago şi în Rhode Island.

Administraţia Trump doreşte să răspundă la extinderea rapidă a virusului originar din China prin restricţii de călătorie şi difuzarea pe scară largă a procedurilor de siguranţă, în timp ce încearcă să evite declanşarea panicii. În Statele Unite au fost raportate circa 70 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Bursele s-au prăbuşit săptămâna trecută, iar un indice al acţiunilor globale a consemnat cea mai mare scădere săptămânală de după criza financiară din 2008. La nivel mondial, capitalizarea bursieră a scăzut cu peste 5.000 de miliarde de dolari.

Duminică, preşedintele american Donald Trump a declarat că persoanele care provin din ţări cu risc ridicat de coronavirus vor fi controlaţi la înbarcare şi la sosire. Preşedintele nu a precizat ţările.

Delta Air Lines a anunţat că suspendă până în luna mai zborurile spre Milano, oraş din nordul Italiei unde au fost raportate majoritatea cazurilor de infecţii. Zborurile vor continua către Roma. American Airlines Group a anunţat sâmbătă seara măsuri similare.

Statele Unite deţin 75.000 de kituri de testare pentru coronavirus şi vor mări radical acest număr în următoarele săptămâni, a declarat secretarul pentru Sănătate şi Servicii Umane, Alex Azar, la televiziunea ABC.

Vicepreşedintele Mike Pence a spus că guvernul a contractat 3M pentru a produce suplimentar 35 de milioane de măşti pe lună. El a cerut americanilo rsă nu cumpere măşti, care sunt necesare numai lucrătorilor din sectorul sănătăţii. Honeywell International este un alt producător major de măşti de protecţie.

Pence a mai declarat la Fox News că testele clinice pentru un vaccin pentru coronavirus vor începe în şase săptămâni, dar că este improbabil ca vaccinul să fie disponibil în acest sezon.

Statele Unite au impus restricţii călătorilor care au vizitat Iranul şi au recomandat americanilor să nu meargă în Italia şi Coreea de Sud.

Trump a mai afirmat sâmbătă că Statele Unite mai analizează închiderea graniţei de sud a ţării cu Mexicul, pentru a controla răspândirea virusului.

Sursa : news.ro

Rusia avertizează Turcia că nu poate garanta siguranţa avioanelor sale militare în Siria... Un politician care se voia președinte, filmat într-o ipostază compromițătoare! „A trebuit să mă retrag din cursă” – Vide...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x