Antena Căutare

Statele Unite, superputerea in pragul saraciei

Mai bine de 46 de milioane de americani traiau sub pragul saraciei, in 2010, potrivit unui raport guvernamental, cel mai mare numar inregistrat de cand SUA au inceput sa faca astfel de estimari, in 1959.

Numarul de americani care au coborat sub pragul saraciei este in crestere pentru al treilea an consecutiv, ajungand sa insumeze, in prezent, 15,1% din populatia totala. Pragul saraciei este calculat la un venit de 22.113 dolari anual pentru o familie de patru persoane.

Potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), SUA au cea mai mare rata a saraciei din randul tarilor dezvoltate ale lumii.

De asemenea, numarul de angajati carora angajatorii nu le asigura asigurare de sanatate a crescut in ultimii ani, atingand pragul de 50 de milioane.

Raportat la rasa, numarul de saraci a crescut in randul negrilor, al hispanicilor si al albilor ne-hispanici, dar a ramas neschimbat in randul asiaticilor. Negrii si hispanicii reprezinta 54% din numarul total de persoane sarace.

Locuitorii sudului Statelor Unite sunt mai saraci ca restul cetatenilor. Raportat la state, Mississippi are cel mai mare procent de persoane aflate sub pragul saraciei (22,7%), la polul opus situandu-se New Hampshire, cu 6.6%.

Sursa: Jurnalul National

Foto: directorsofchange.com

Atentionare MAE: Traficul aerian din Grecia, afectat de greva din 15-17 septembrie... Hillary Clinton: Romanii ar putea obtine mai usor vizele de SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x