Antena Căutare

Statia Spatiala Internationala a fost amenintata de o bucata dintr-un vechi satelit rusesc

Statia Spatiala Internationala (ISS) a fost in stare de alerta dupa ce o bucata provenind dintr-un vechi satelit rusesc a trecut la o distanta foarte mica de aceasta, relateaza AFP. Cei sase astronauti aflati la bordul statiei au fost nevoiti sa se refugieze in doua capsule Soyuz pentru mai multa siguranta.

Capsulele Soyuz, de fabricatie ruseasca, sunt atasate la ISS si sunt folosite de astronautii de pe statie pentru a reveni pe Terra la finalul misiunilor lor spatiale sau in situatii de urgenta.


Potrivit agentiei spatiale ruse, bucata desprinsa din satelitul rusesc a trecut la o distanta de 23 de kilometri de Statia Spatiala Internationala.

In februarie 2009, satelitul rusesc Cosmos 2251 s-a ciocnit cu satelitul american de comunicatii Iridium-22, iar mai multe bucati din acestea au ramas in spatiu. Una dintre ele a fost foarte aproape sa loveasca acum ISS.

"Amenintarea a trecut, iar cosmonautii au revenit la bordul statiei pentru a-si continua misiunea", a declarat o sursa de la centrul de control al misiunilor spatiale din Rusia, citat de agentia de presa Interfax.

sursa foto: chview.nova.org

VIDEO! Regina Elisabeta cauta majordom: Salariul, 18 000 de €/ an... Belarus condamna sanctiunile UE impotriva unor persoane si companii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x